Hoe je je leven naar een beter hoofdstuk brengt

Wil je je leven of de kwaliteit ervan verbeteren? Hoe je karakter verbeteren? Wil je graag meer doen, maar kamp je met gebrek aan motivatie? Als mens ben je eigenlijk altijd opzoek naar manieren om meer betekenis aan je leven te geven. There’s gotta be more to life’ wordt er vaak gezegd in het Engels. Welke kleine stappen kan je ondernemen om vooral je instelling ten opzichte van het leven te verbeteren? Deze instelling kan op zijn beurt ervoor zorgen dat je anders naar het leven kijkt. Positiever welteverstaan.

Denk positief.

Het klinkt misschien als een cliché maar het is gewoon van eminent belang. Maar hoe denk je nou positief? Om positief te kunnen denken moet je alvast een negatieve gedachtegang vermijden. Ga pessimisme dus uit de weg. Waarom? Indien je denk dat je iets niet kan, zal je dien overeenkomstig handelen. Je kan gewoon geen positief resultaat krijgen, indien jouw verwachtingen negatief is. Jouw lichaam staat in verbinding met je geest en zal op eenzelfde manier handelen. Zorg dus voor een positieve geest en de kans op gelijknamige handelingen zal toenemen.

Wees zelfverzekerd

Zelfverzekerdheid staat nauw in verbinding met positief denken. Ze vullen elkaar aan. Door positief te denken wordt je zelfverzekerder en vice versa. Je zal dan ook automatisch meer gemotiveerd zijn om een uitdaging aan te gaan. Je zelfverzekerdheid kan je verhogen door dingen te doen of te ontdekken waarin je goed bent. Je zal dan ook moeten leren accepteren dat je net als ieder mens ook dingen heb waarin je minder goed bent. Dit maakt jou echter niet minderwaardig. Het maakt je gewoon ‘mens’.

Help anderen

Door anderen te helpen kan je ook jezelf op den duur helpen. Het maakt namelijk gelukkiger te geven dan te ontvangen. Je zal ook beseffen dat jij niet de enige bent met zwakheden. Wanneer je bezig bent iemand anders op te krikken zal dat jou ook helpen om jezelf op te krikken. Het advies dat je aan anderen geeft is misschien ook van jou op toepassing. Het helpt ook om jouw eigen problemen te vergeten doordat je er niet meer constant mee bezig bent. Ga anderen niet alleen maar helpen met de enige bedoeling om er zelf beter van te worden. Zoiets word je niet in dank afgenomen.

Goede omvang

De mens is een sociaal wezen en we kunnen niet ontkennen dat de mensen met wie we optrekken ook invloed hebben op onze manier van denken en handelen. Dit is onomwonden bewezen. Zoek daarom dus vrienden die je positief beïnvloeden. Ga om met mensen die in jouw potentie geloven en je hierin ondersteunen. Vermijd dus mensen die het negatieve in je naar boven halen of aanhalen. Het is echter niet de bedoeling dat je gaat optrekken met mensen die jou ten onrechte zeggen dat je iets kan gewoon omdat ze je niet willen pijnigen. Zoals eerder aangehaald is het ook belangrijk om te leren omgaan met teleurstellingen. Een oprechte vriend zal dit begrijpen. Hij zal je motiveren om een uitdaging aan te gaan, maar zal je ook eerlijk erop wijzen indien hij merkt dat het echt niet lukt.