Beter presteren op het werk: hoe bereik je het?

Een probleem waar veel mensen tegen aan lopen wanneer ze al een aantal jaar voor hetzelfde bedrijf, en in dezelfde functie, hebben gewerkt, is dat ze geen positieve ontwikkeling meer kunnen ontdekken in hun werkprestaties en daarnaast ook erg vaak de motivatie niet meer hebben om die ontwikkeling nog te initiëren. Daarnaast willen mensen hun werkprestaties doorgaans ontwikkelen wanneer zij hun oog hebben laten vallen op een interessante en rendabele promotie.

Motivatie vinden

Stel je voor, je werkt al een aantal jaren bij hetzelfde bedrijf, in dezelfde functie waarin je altijd dezelfde werkzaamheden verricht. In het begin vond je de baan nog spannend en uitdagend maar die tijden zijn al erg lang geleden, nu vertrek je iedere ochtend met tegenzin naar je werk en merk je steeds vaker dat je jezelf verveelt tijdens werktijd. Dit is natuurlijk zonde, want er zijn zeker een aantal manieren te verzinnen waarop je werk weer wat vernieuwender en interessanter aan gaat voelen.

Allereerst kun je jezelf verdiepen in waar jouw bedrijf op grote schaal mee bezig is, wat zijn precies de gestelde doelen en waar wordt naartoe gewerkt? Je kan dan zelf na gaan denken wat voor kleine dingen jij zelf zou kunnen gaan ondernemen om die doelen te ondersteunen. In plaats van enkel commando’s van je meerderen op te volgen, maar je op deze manier je werk veel interactiever en daarnaast laat je aan je baas of bazen zien dat je gemotiveerd bent en bereid bent om hard te werken voor het bedrijf.

Daarnaast zou je eens met je baas in gesprek kunnen gaan over wat eventueel extra of nieuwe taken of werkzaamheden zijn waar jij je op zou kunnen gaan richten. Een nieuwe uitdaging geeft op die manier een impuls aan je motivatie en daarnaast blijf je jezelf op die manier ook ontwikkelen.

Als laatste kun je ook altijd bij je werk gaan informeren of zij eventueel cursussen of andere scholingsmogelijkheden aanbieden. Een cursus of een andere vorm van een omscholing kan ontzettend goed werken voor je motivatie, je ontwikkelt je eigen vaardigheden en daarnaast maak je op die manier waarschijnlijk weer kans op een promotie.

Een promotie krijgen

 

Tips om een promotie te krijgen op je werk zijn eigenlijk hierboven al enigszins genoemd. Bij het verkrijgen van een promotie is het vooral heel belangrijk dat je laat zien dat je gemotiveerd bent, dat je hard wilt werken om het bedrijf verder te brengen en dat je de vaardigheden bezit om die andere functie te vervullen. Allereerst moet je dus gaan inventariseren wat deze promotie precies inhoudt, wat zouden je werkzaamheden zijn? Ben je in staat deze goed te vervullen? Wat zou je nog kunnen doen om beter aan te sluiten bij deze nieuwe functieomschrijving? Daarnaast kan het ook helpen om te onderzoeken wie je concurrenten zijn en in hoeverre zij anders of beter geschikt zijn voor deze functie, ben je in staat hen te evenaren? Als laatste is het natuurlijk van het grootste belang om kenbaar te maken dat je geïnteresseerd bent in een promotie.

Online poker spelen kan helpen om je denkvaardigheden en mensenkennis te trainen. Verbeter je pokerstrategie door ons artikel met nuttige tips te lezen.